Helyi közélet

2017.10.04. 11:38

Együttműködés a hajdúböszörményi vállalkozásokért

Hajdúböszörmény - A magyar szakképzésnek komoly tradíciója van, amit most beárnyékolnak a napi problémák.

Hajdúböszörmény - A magyar szakképzésnek komoly tradíciója van, amit most beárnyékolnak a napi problémák.

Gazdasági szempontból a minőségi munkaerő versenyelőnnyé válik, így a termelés létfontosságú eleme a humánerőforrás – hangzott el a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara hajdúböszörményi területi irodájának keddi, hajdúböszörményi sajtótájékoztatóján, amit abból az alkalomból tartottak, hogy együttműködési megállapodás született a helyi vállalkozások érdekében.

Mivel az oktatás résztvevői mellett a törvényi háttér komoly szerepet szán a gazdasági kamaráknak, a szervezet megyénkben is hídszerepet vállal a fiatalok és a potenciális munkáltatók közötti közvetítésben. A mostani együttműködés célja a hiányszakmák népszerűsítése, a „Nyitott kapuk napja” megszervezése, üzemlátogatás lebonyolítása, gyakorlati terep biztosítása, a pályaorientációs folyamat istápolása általános iskolás korúaktól, a szakmunkás tanulókon keresztül egészen az egyetemistákig.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában