Helyi közélet

2017.10.22. 10:11

A hősök emlékét idézték Nyíracsádon

Nyíracsád - Tasó László államtitkár az 1956-os forradalom emlékéről és a szabadság értékéről beszélt az ünnepi megemlékezésen.

Nyíracsád - Tasó László államtitkár az 1956-os forradalom emlékéről és a szabadság értékéről beszélt az ünnepi megemlékezésen.

A település önkormányzata és intézményei, az egyházak képviselői, valamint a Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola idén is közösen emlékezett az 1956-os forradalom mártírjaira. Október 20-án a déli órákban kezdődő ünnepségre megtelt a helyi művelődési ház nagyterme, ahol a Himnusz közös éneklése után Tasó László államtitkár ünnepi beszédében kiemelte az 1956-os események jelentőségét, majd rövid történelmi visszatekintést követően a magyar nemzet erejéről és szabadságvágyáról beszélt. – Magyarország olyan erőt képviselt Európa szívében, mely képes volt talpra állítani nemzetünket a világháborúk és Trianon után, s aminek segítségével hazánk túlélte az 1956-os forradalom leverését követő kommunista diktatúra rémtetteit is – fogalmazott az államtitkár.

A szabadság drága kincs

Ezt követően Tasó László a szabadság értékéről és a migrációs válság veszélyeiről beszélt a hallgatóság körében ülő gyermekek nyelvén, majd így folytatta: – Nagyon bízom benne, hogy a magyar emberek törekvéseit a jövőben soha nem fogják megakadályozni kívülről, és mindig azok lesznek kevesebben, akik belülről szeretnék elérni ezt. Ünnepeljük ma a hősöket, és emlékezzünk azokra, akik életüket adták a magyar szabadságért. A magyar szabadság drága kincs, vigyázzunk rá! –fejezte be gondolatait az államtitkár.

Ezt követően az általános iskola tanulói Tóth Elekné vezetésével ünnepi műsort mutattak be, melyben mozgalmas jelenetekkel, dalokkal, korabeli dokumentumfilm részletekkel idézték a 61 évvel ezelőtti forradalom eseményeit. Az ünnepség a Szózat közös éneklésével zárult Nyíracsádon.

HBN–KZE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában