Helyi közélet

2017.10.22. 09:58

A gazdaságról döntenek Hajdú-Biharban

Hajdúböszörmény - A Hajdú-Bihar megyei szervezet példaértékű tevékenységet folytat

Hajdúböszörmény - A Hajdú-Bihar megyei szervezet példaértékű tevékenységet folytat

Két értékrend között kell választani azoknak, akik részt vesznek a november 3-ai kamarai választásokon. Nekik arról kell dönteniük, hogy a gazdatársakat, avagy a volt termelőszövetkezet elnököket teszik a döntéshozók közé. Összesen 360 ezer kamarai tag szavazhat, őket keressük fel a közeljövőben, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel – mondta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke a Hajdúböszörményben tartott pénteki sajtótájékoztatón.

Két értékrend között kell választaniuk a gazdáknak a szavazáson. Győrffy Balázs

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) alelnökeként arra is felhívta a figyelmet, hogy a Magosz 17 szakmai és érdekképviseleti szervezettel lépett szövetségbe, ez a soha nem látott összefogás pedig lefedi a teljes agrár-, erdő és élelmiszergazdaságot. A gazdák listás szavazáson, országosan összesen 248 helyen adhatják le voksukat a kijelölt szavazókörzetekben.

Első helyen

Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének elnöke is arra buzdítja a gazdákat, hogy mindenképpen éljenek a szavazás lehetőségével.

– A NAK Hajdú-Bihar megyei szervezete az első helyen áll a munkavégzés, a szervezettség és a magas színvonal tekintetében. Ennek a kamarának 31 ezer 500 tagja van, mindenkinek fontos a véleménye. A Magosz pedig a teljes magyar szakmát képviselő egységes, erős és elkötelezett szakmai grémium – hangsúlyozta. A Magosz küldöttlista megyei elnökjelöltje Hajdúnánás polgármestere, Szólláth Tibor, aki elkötelezett agrármérnökként és biogazdálkodóként bizonyította szakmai hozzáértést.

Országosan egyedülálló

Elhangzott, hogy az elmúlt négy évben egy erős és jól működő kamara jött létre, amely első számú tárgyalópartnere a kormányzatnak, valamint ágazati lobbitevékenységgel, közfeladatokkal és számos szolgáltatással támogatja a tagságot.

Mindez kiváló alapot szolgáltat ahhoz, hogy Hajdú-Bihar megye agrárgazdasága tovább fejlődjön. A Hajdú-Bihar megyei szervezet öt évvel ezelőtt kezdte a kamarai munkát, és széles bázison ért el hatékony és gyakorlatias együttműködéseket. Közel 500 ingyenes agrárfórumot rendeztek az elmúlt években, mellyel több ezer gazdához „házhoz vitték” a naprakész információkat.

Hajdúböszörményben nyitották meg az ország első NAK Szolgáltató Központját, ahol a falugazdászi szolgáltatás mellett több szakterületre kiterjedő jogsegélyszolgálattal és mezőgazdasági biztosításközvetítéssel állnak folyamatosan a tagok rendelkezésére.

HBN–VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában