Helyi közélet

2017.09.23. 09:34

Versmondók, -éneklők jelentkezését várják

Debrecen - A Kossuth- és József Attila-díjas költő, író, pszichológus életművét idézik e nemes megmérettetéssel.

Debrecen - A Kossuth- és József Attila-díjas költő, író, pszichológus életművét idézik e nemes megmérettetéssel.

Kategóriánként százezer forint a fődíja a Gyurkovics Tibor országos vers-, prózamondó és verséneklő versenynek, amelyre szeptember 30-ig lehet jelentkezni. A határidő közeledtével újra felhívjuk a figyelmet e versenyre. A hat elődöntő egyik helyszíne Debrecen. Itt október 7-én mutathatják be előadói képességüket az indulók. Külön kategóriában versenyeznek a vers- és prózamondók, illetve a verséneklők. Az előbbiben két korcsoportot is megkülönböztetnek: 15-24 évesek, illetve 25 év fölöttiek. Felső korhatár nincs sem itt, sem az énekelt verset előadóknál, ám ez utóbbira a 16. életévüket betöltötteket várják.

Ismert zsűritagoké a döntés

A rendezvény fő támogatói: Emberi Erőforrások Minisztériumának Minisztere, Nemzeti Kulturális Alap, Magyar Művészeti Akadémia. Nevezni vers- és prózamondás kategóriában Gyurkovics Tibor egy választott versével, prózájával és egy, a magyar irodalomból választott vers, vagy prózai művel lehet. Énekelt vers kategóriában szintén egy Gyurkovics mű és egy szabadon választott magyar szerző megzenésített versével lehet nevezni! A művek egyenként nem haladhatják meg a nyolc percet! Az elődöntőn Farkas Tibor, Gyurkovics Györgyi és egy helybeli neves szakember választja ki a döntő résztvevőit, akik egy bő hónap múlva állnak ismét „színre”.

A versenyzők a november 18-i döntőben közismert művészekből álló zsűri előtt mutathatják be produkcióikat Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Díjak mindkét kategóriában és korcsoportban: első helyezett 100 ezer forint, második helyezett 75 ezer forint, harmadik helyezett 50 ezer forint.

HBN


Gyurkovics Tibor versei, prózái a Digitális Irodalmi Akadémia honlapján is elérhetők. A kitöltött jelentkezési íveket a következő címre kell küldeni: [email protected] További információ: Farkas Tibor, 30/915-2518. A versenykiírás teljes szövege olvasható és a jelentkezési lap letölthető innen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában