Helyi közélet

2017.09.27. 16:09

Összefogtak a focipályákon, stadionokban tapasztalható rasszizmus ellen

Debrecen - A hátrányos megkülönböztetés ellen és a sportszerűség erősítéséről rendeztek nemzetközi tanácskozást a Debreceni Egyetemen.

Debrecen - A hátrányos megkülönböztetés ellen és a sportszerűség erősítéséről rendeztek nemzetközi tanácskozást a Debreceni Egyetemen.

A 3. Európai BRISWA konferencián Olaszország, Görögország, Bulgária, Szerbia, Románia és Magyarország képviselői vettek részt. A rendezvényen kiderült: a program célja, hogy az egyenlőség üzenetét hirdesse a labdarúgó tornákon, mérkőzéseken, továbbá száműzze a rasszizmust a pályákról, stadionokból. A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán rendezett tanácskozáson az intézmény oktatói is előadásokat tartottak a témában.

– A Debreceni Egyetem Magyarország legnemzetközibb egyeteme, ahol 104 ország diákjai tanulnak, így az egyenlőség meghatározó intézményünkben, a sport pedig kiemelt terület. Ezért ez a rendezvény, amelyen ez a kettő összekapcsolódik, nagyon fontos – hangsúlyozta Bács Zoltán kancellár.

A workshopon a téma hazai és nemzetközi szakértői osztották meg gondolataikat többek között olyan témákban, mint a roma gyerekek felzárkóztatása a sport által, valamint az edzők szerepe a rasszizmus elleni küzdelemben.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában