Helyi közélet

2017.09.12. 18:06

Újfajta „ablak” az olasz lehetőségekre

Debrecen - A megállapodás a magyar és az olasz cégeket segíti az üzleti életben.

Debrecen - A megállapodás a magyar és az olasz cégeket segíti az üzleti életben.

Olasz InfoPont néven új szolgáltatás nyílik a cívisvárosban a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HBKIK) és a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara együttműködésének jóvoltából. A két ország közötti szoros együttműködés részeként rendezték meg az Olasz Üzleti Napot is kedden, aminek sajtótájékoztatóján Massimo Rustico olasz nagykövet, Ferdinando Martignago, a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara elnöke, Francesco Mari, a szervezet főtitkára, Papp László, polgármester, valamint Skultéti Éva, a HBKIK főtitkára.

Fotó: Derencsényi István

– Az olasz partnerek első látogatásakor már meg is egyeztünk az Olasz InfoPont megalapításáról, aminek eredményeként a vállalkozók képet kaphatnak az olasz piacról, elvégre Olaszország idén hazánk harmadik legjelentősebb külkereskedelmi partnere lehet. Mindemellett a szolgáltatás segíti a magyar vállalkozások bemutatkozását az olasz vásárokon is – hangsúlyozta Skultéti Éva. Papp László hozzátette, az együttműködés komoly lehetőség Debrecen számára, ugyanis újabb befektetőket vonz, tovább erősítve a két ország gazdasági kapcsolatait. Az olasz delegáció tagjai kifejtették, nem a város nagysága miatt választották Debrecent partnernek, hanem a jó gazdasági lehetőségek, az oktatás és a kultúra közötti szoros kapcsolatra tekintettel.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában