Helyi közélet

2017.09.06. 14:02

„Van esély rá, de nem a közeljövőben”

Debrecen - Nézzük, olvasóink mennyire látják reális veszélyét egy esetleges atomháborúnak.

Debrecen - Nézzük, olvasóink mennyire látják reális veszélyét egy esetleges atomháborúnak.

– Nem látom veszélyét ennek. Szerintem kicsit hasonló a helyzet, mint a hidegháború idején. Inkább erőfitogtatásnak tűnik a mostani helyzet Észak-Korea részéről – fejtette ki Nemes Sára.

Nemes Sára

– Valamilyen téren reális veszély, mivel a nagyhatalmak rendelkeznek atomtöltetekkel. Viszont vannak olyan programok, amelyek arra irányulnak, hogy leszereljék ezeket a tölteteket. Japán, Dél-Korea és Amerika hadseregei biztos megakadályoznák a háborút – felelte Kosina Zsolt.

Kosina Zsolt

– Sajnos, a mai világpolitikát elnézve esélyesnek látom. Észak-Koreában a hidrogénbomba robbantása és az amerikai elnök, Donald Trump megnyilvánulásai alapján elképzelhető – mondta Gábor Ákos.

Gábor Ákos

Kubinyi Anna szerint technológiai szempontból kialakulhat egy atomháború. Vannak olyan vezetők, akik céljaik elérése érdekében bevetnék akár az atombombát is.

Kubinyi Anna

– Van esély rá, de nem a közeljövőben. Inkább csak erőfitogtatásnak tartom az Észak-Koreában történt hidrogénbomba robbantást, nem jelent valós veszélyt – válaszolta Mercz Milán.

Mercz Milán

Deák Csaba úgy véli, hogy benne van a pakliban egy ilyen háború kitörése, azonban reméli, hogy a nagyhatalmak vezetői megakadályoznák, tanulva a múlt eseményeiből.

Deák Csaba

HBN|Fotók: Matey István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában