Helyi közélet

2017.09.27. 15:20

Egy család története elevenedik meg Böszörményben

Hajdúböszörmény - Újabb érdekes időszaki kiállítás nyílt a Hajdúsági Múzeumban.

Hajdúböszörmény - Újabb érdekes időszaki kiállítás nyílt a Hajdúsági Múzeumban.

A képzőművészeti, családtörténeti és egyben böszörményi identitástudatot erősítő, rendhagyó témával foglalkozó tárlat Pál Nagy János és Dombi Erzsébet leszármazottainak múltját jeleníti meg. Szekeres Gyula múzeumigazgató lapunknak arról is beszámolt, hogy a kiállításhoz egy múzeumpedagógiai foglalkozást is kapcsolnak majd.

– Arra vesszük rá a gyerekeket is, hogy kutassanak a padláson és a pincében, mert olyan értékek kerülhetnek elő a családról, amely számukra is erősíti az identitástudatukat. Készítsenek hangfelvételt a nagypapával, nagymamával, próbálják megismerni a családot – fogalmazott a múzeumigazgató. Az intézmény népszerűségét bizonyítja, hogy a múzeumok között a látogató számával az előző évben országos viszonylatban tizenharmadik helyet ért el. Az érdeklődést az állandó kiállítás fokozatos megújításával is növelni szeretnék.

Fotó: Matey István

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, egy régi böszörményi utca témájú interaktív tárlat megvalósításán dolgoznak, ahol többek között egy „pletykapad” is helyet kap szelfie készítés céljából.

HBN–Farkas Eszter


[related-post post_id="3630548"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában