Helyi közélet

2017.08.03. 09:40

Aligha botlik bele

<em>Hajdú-Bihar megye ugyan tranzitútvonala és a nagyforgalmú ártándi határátkelő miatt fontos kapuja az országnak, a migránshullám kevés problémát okozott az itt élőknek.</em> Szabó Zsolt László írása.

Hajdú-Bihar megye ugyan tranzitútvonala és a nagyforgalmú ártándi határátkelő miatt fontos kapuja az országnak, a migránshullám kevés problémát okozott az itt élőknek. Szabó Zsolt László írása.

A július 26-án megtalált személyek előtt július 8-án számolt be a rendőrség elfogásról: akkor Kismarja térségében 16 főt találtak, míg június közepén egy kamion belsejében próbált 32 ember Magyarország területére jutni. Azt megelőzően csak december közepén bukott le embercsempész: 36 migráns lapult a járművében. Ez az elmúlt nyolc hónap termése. Ez persze nem jelenti azt, hogy mások mifelénk nem próbálkoznak. A román határőröknek időnként akad munkájuk, s ha kiszúrják a migránsokat, ők intézkednek. Azt egy 2015-ös riportban mutattuk be, hogy a próbálkozók előszeretettel használják a biharkeresztesi vasútvonalat és a nagyzomlini erdőt. A nyilvános adatok szerint akkor naponta több ezres nagyságrendben akartak az ország területére lépni a déli határszakaszon. A kerítés felhúzása előtt olykor a tízezret is megközelítette a naponta elfogottak száma. Július 26-án az ország egész területén csak azt a tíz embert fogták el, akikről a vámospércsi vadászok tettek bejelentést. Ezzel arra akarok rávilágítani, hogy csekély az esélye annak, hogy valaki a természetben bolyongva migránsokba botlik.


[related-post post_id="3571172"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában