Helyi közélet

2017.08.31. 11:02

Ne ítélj!

<em>Három puszi egy helyett, három első szó öröme egy helyett, három tele pelenka, három pici kereszt a homlokra. Szembejött velem ma egy vidám édesapa, hármasikreit tolta széles babakocsiban, s a fentiek meg a lombikprogram jutott eszembe nyomban, mert viszonylag ritka az efféle áldásból a tripla.</em> Megyesi-Horváth Borbála jegyzete.

Három puszi egy helyett, három első szó öröme egy helyett, három tele pelenka, három pici kereszt a homlokra. Szembejött velem ma egy vidám édesapa, hármasikreit tolta széles babakocsiban, s a fentiek meg a lombikprogram jutott eszembe nyomban, mert viszonylag ritka az efféle áldásból a tripla. Megyesi-Horváth Borbála jegyzete.

Csodás – gondoltam, majd azon morfondíroztam, meddig várhattak erre az angyal­trióra. Mennyire nem keresztényi lenne az ő orruk alá dörgölni Veres András győri püspök nyílt levelét arról, hogy bűnösök a lombikozók. Amikor egy gyermektelen párról hosszas természetes úton való próbálkozás, majd vizsgálódás után kimondatik, hogy meddő, s úgy dönt, belevág egy ilyen programba, ki adhatná azt az emberfeletti kitartást (egymás mellett is) ehhez, ha nem Isten? Nem lehet istenmentes a pillanat, amikor nyolcévi küzdelem után először hallják meg a házastársak a várt szívhangot. Ahogy az sem véletlen, ha hosszú igyekvés után sem fogan a kapcsolatból új élet. Akkor is ott kell lennie Istennek, amikor egy új társsal, aki tudván az orvosi vélekedést, mindenestől elfogadja a meddőt, s az emberi ésszel megmagyarázhatatlan mégis megtörténik. Hány ilyet hallani! Biztosan ismeri a püspök úr ezt a törvényt is: Isten az egyetlen, aki ítélkezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában