Helyi közélet

2017.08.08. 14:45

A jószándék kevés!

Debrecen - <em>Nem szeretnék akadékoskodónak tűnni, de a városban rendszeresen autózva eddig éppen az ellenkezőjét tapasztalom a beígérteknek. Köztudomású, hogy az új koncepció szerint 52 csomópontban lesz változás, ami már el is kezdődött, de inkább bosszúságot, sem mint örömöt hozva a járművezetőknek.</em> Égerházi Péter írása.

Debrecen - Nem szeretnék akadékoskodónak tűnni, de a városban rendszeresen autózva eddig éppen az ellenkezőjét tapasztalom a beígérteknek. Köztudomású, hogy az új koncepció szerint 52 csomópontban lesz változás, ami már el is kezdődött, de inkább bosszúságot, sem mint örömöt hozva a járművezetőknek. Égerházi Péter írása.

Például a Sumen és Szent Anna utcák kereszteződésében olykor csak a vak szerencsének köszönhető egy-egy baleset elkerülése. Az újítás, hogy az addigi három sáv helyett négyet alakítottak ki, egyszerűen nem állja ki a gyakorlat próbáját. A szándék persze érthető, hiszen az egyirányúsítás miatt, aki a belvárosba igyekezne, annak a Szent Annára kellene fordulnia, ami a mostaninál jóval nagyobb forgalmat jelentene abba az irányba.

Mindez feltételes módban, mert jelenleg még összehasonlíthatatlanul többen igyekeznek egyenes irányba, így hosszan feltorlódhat a kocsisor. Ezt tetézve a tudatlanul vagy szándékosan a balra kanyarodó sávba besorolók bekéredzkednek vagy agresszíven befurakodnak az egyenesen haladó belsőbe. Így onnan a szabályosan sávot választók olykor engedve az erőszaknak kikényszerülnek a külsőbe, ahol a jobbra fordulók tarthatják fel őket, mert nekik a gyalogosokat kell elengedni. Ergo többféle módon is a szabályosan közlekedők járnak rosszul. Ez csak egy példa, és még el sem kezdődött az iskola!


[related-post post_id="3576341"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában