Helyi közélet

2017.07.26. 15:20

Sok munka és még több mosoly: Róza néni 100 éves

Hajdúbagos - Századik életévét töltötte Hajdúbagos idős lakosa, Faragó Ernőné Dávid Róza.

Hajdúbagos - Századik életévét töltötte Hajdúbagos idős lakosa, Faragó Ernőné Dávid Róza.

Szép kort ért el a Debrecenhez közeli település idős polgára, akit születésnapján az önkormányzat, a polgármester, Szabó Lukács, valamint a képviselőtestület néhány tagja köszöntötte, ezzel is hangsúlyozva, hogy nem minden nap találkozik az ember száz esztendőt megélt emberrel. Aki ráadásul, korához képest, jó egészségnek örvendhet.

Csak egészségeset

Minden bizonnyal a magas kora miatt nagyon szűkszavú volt Róza néni, viszont a lánya segítségére sietett, amikor életéről kérdeztük.

Mi a hosszú élet titka? A sok D vitamin és a sok munka. Egész nap kapálni a földeken nem gyerekjáték, viszont mindig belefért egy kis pihenés is."

A kacsatömés is egy volt a sok munka közül, volt, amikor egy nap negyven kacsát is megtömött. A titok még abban is rejlik, hogy csak olyan ételeket fogyasztott, amit ő termelt meg, ő készített el, természetesen vegyszer- és adalékmentesen.

A lánya elmondása szerint édesanyja nagyon sokat dolgozott, 96 éves korában még a kertet locsolta. A humora mindig megmaradt és azok, akik régóta ismerik, úgy emlékeznek rá, mint aki folyton mosolygott.

HBN–ÁA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában