Helyi közélet

2017.06.06. 13:53

Soha senki nem csinált még annyi makarónit, mint most a böszörményiek

Hajdúböszörmény - Magyarországon új rekord született, ezt bejegyezték a rekordok nyilvántartásába.

Hajdúböszörmény - Magyarországon új rekord született, ezt bejegyezték a rekordok nyilvántartásába.

A paradicsomos húsos makaróni, magyar tarkából házi reszelt sajttal elnevezésű ételből rekordmennyiséget készített a Hajdúsági Regionális Culinary Team a hétvégén az egyik hipermarket áruház gyermeknapján – tájékoztatta a Naplót Gajdán Antalné, a Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület vezetője, aki elmondta azt is, hogy a hatalmas adag ételhez 60–60 kilogramm spagettitésztát és marhahúst, 50–50 kiló trappista sajtot és paradicsomkonzervet, 100 kiló vöröshagymát, 40 kg sárgarépa, 18 liter olajat, 20 kiló ketchupot és egyéb fűszereket használtak fel. A rekord étel egy 1600 literes lábasban készült, amelyből a szervezők 1630 adag ételt osztottak szét a látogatóknak ingyenesen.

Az ételkészítésben részt vett Rédai Attila mesterszakács, mint szakmai vezető, Boros László mesterszakács, Mile József mesterszakács, Gajdán Antal szakácsmester, Gajdán Attila szakácsmester, Balog Szabolcs szakács, Szabó Viktória cukrász, Szathmári Antal szakács, Fehér Gábor mesterszakács, Orgován Dániel kisvárdai szakácstanuló, valamint a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola hét szakácstanulója.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában