Helyi közélet

2017.06.08. 13:15

Küldjön hírt! - Emlékmenet Hajdú-Biharban a katonahősökért

Konyár - Június 7-én délelőtt gyalogos emlékmenet érte el Konyár községét, amelynek útvonala a Derecske-Konyár-Pocsaj szakaszt érintette.

Konyár - Június 7-én délelőtt gyalogos emlékmenet érte el Konyár községét, amelynek útvonala a Derecske-Konyár-Pocsaj szakaszt érintette.

A HKK kijelölt katonai állománya, a MH 5. Bocskai István Lövészdandár kijelölt állománya, a HKK növendékei, a KatonaSuli programban résztvevő diákok, a MATASZ hagyományőrző tagozatának tagjai, illetve egyéb civil és katonai szervezetek tagjai az I. és II. világháború áldozataira emlékezve teljesítették a menetelést egészen Berettyóújfaluig.

Konyáron Vig Szilárd polgármester köszöntötte őket, majd Berkecz Gábor a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium igazgatója mondta el köszöntő beszédét a különleges alkalom tiszteletére.

Katonadal csokrot hallgattunk meg a Konyári Nótások Egyesület előadásában, majd az intézmények és civil szervezetek képviselői ünnepélyes katonai felvezetés kíséretében helyezték el kegyeleti koszorúikat a II. világháborús kopjafánál. Ezt követően díszlövés döreje hallatszott, melyet egy idén százéves SKODA hegyi ágyúval végeztek el az arra kijelölt honvédek. Ezután a polgármester emlékszalaggal látta el a kijelölt katonai állomány csapatzászlóját.

A megemlékezést követően az érdeklődők rendhagyó történelemórát tekinthettek meg Halmai Péter vezetésével, amely javarészt fegyverbemutatóból állt. Végül vendégül láttuk a megfáradt gyalogosokat, akiknek étkezéséről Szabó Imréné Szabó Marika és csapata gondoskodott.

- Lisovszki-Tóth Anita, Konyár -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában