Helyi közélet

2017.06.19. 19:15

Két látássérült fiatal vendégeskedett a hajdú-bihari rendőröknél

Debrecen - A Neked munka, Nekem álom című program keretein belül június 16-án két fiatalember ismerkedhetett meg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenységével.

Debrecen - A Neked munka, Nekem álom című program keretein belül június 16-án két fiatalember ismerkedhetett meg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenységével.

A program lényege, hogy fogyatékossággal élő emberek számára lehetőséget biztosítson álmaik munkahelyén az adott szakterület tevékenységének megismerésére.

A két látássérült fiatalt, akik a rendőri hivatás iránt érdeklődnek Dr. Juhász Zoltán rendőr alezredes kalauzolta a nap folyamán.

A rendkívüli nap kezdetén egy rendőrségi szolgálati gépjármű érkezett a Fehér Bot Alapítvány debreceni székházához, amely a rendőrség Vásáry István utcai objektumába vitte a résztvevőket. A megyei bűnmegelőzési osztály vezetője általános tájékoztatást adott a rendőrség szervezeti felépítéséről, illetve az egyes szakterületek legfontosabb tevékenységeiről. Ezt követően a fiatalok a poligráfos vizsgálat menetével és pszichológiájával ismerkedtek, miközben ők is beleülhettek a hazugságvizsgáló székbe.

A nap folyamán a bűnügyi technikai osztályon a szolgálati kutyák kiképzésével, alkalmazásával, valamint a nyomkeresés és rögzítés tudományával ismerkedhettek meg.

Végül a vendégek a Debreceni Rendőrkapitányságon tettek látogatást, majd egy szolgálati gépjármű vitte vissza őket az alapítvány székházához.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában