Helyi közélet

2017.06.13. 13:49

Bezárni a kiskapukat

<em>Minden nagykapu mellett ott van a kiskapu! Csak találd meg, aztán könnyebben boldogulsz! – sokszor hallottam ezt fiatal koromban, bár értelmét nem vettem. Mi az, hogy nagykapu és kiskapu? És miért nem elég egyetlen kapu, amelyen mindenki „ki- és bejárhat”? Ezek voltak a legfőbb kérdéseim, amelyeket ha feltettem a tapasztaltabbnak hitt jóakarómnak, csak mosolygott, és legfeljebb annyit mondott: Majd rájössz! Aztán nem rájöttem, hanem rádöbbentem! Mégpedig akaratom ellenére.</em> Kovács Zsolt írása.

Minden nagykapu mellett ott van a kiskapu! Csak találd meg, aztán könnyebben boldogulsz! – sokszor hallottam ezt fiatal koromban, bár értelmét nem vettem. Mi az, hogy nagykapu és kiskapu? És miért nem elég egyetlen kapu, amelyen mindenki „ki- és bejárhat”? Ezek voltak a legfőbb kérdéseim, amelyeket ha feltettem a tapasztaltabbnak hitt jóakarómnak, csak mosolygott, és legfeljebb annyit mondott: Majd rájössz! Aztán nem rájöttem, hanem rádöbbentem! Mégpedig akaratom ellenére. Kovács Zsolt írása.

Orvosi vizsgálat ehhez-ahhoz, hivatalos ügyek intézése… – hogy csak a leghétköznapibb eseteket említsem. Isten látja lelkem, nem kerestem a kiskaput, egyszerűen megtaláltak. Könnyebb volt? Nem! Mert, igaz, hogy kevésbé volt időrabló, ám minden alkalommal ott volt bennem, hogy mégsem ez a dolgok intézésének a szabályos menete. Ha egyszer megmondják, leírják, hogy úgy, akkor azt úgy. Mert ki is ő (mármint aki a könnyebb utat ajánlja), hogy csak úgy más rovására engem előnyben részesítsen? És ki vagyok én, hogy csak úgy elfogadjam? Szeretem a törvények, szabályok által jól körülhatárolt, egyértelmű dolgokat. Ha pedig azok megvannak, akkor tartsa be az ügyintéző és az ügyfél is. Ne legyenek kiskapuk, legyen szó akár az autó hátsó szélvédőjére ragasztott matrica helyéről és méretéről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában