Helyi közélet

2017.06.08. 14:27

A nap receptje: céklás forró csokoládé

Debrecen, Miskolc, Monostorpályi, Nyíregyháza - Mutatós ital hűvösebb estékre. Meg fog lepődni, mennyire jól csúszik együtt cékla és csokoládé.

Debrecen, Miskolc, Monostorpályi, Nyíregyháza - Mutatós ital hűvösebb estékre. Meg fog lepődni, mennyire jól csúszik együtt cékla és csokoládé.

Hozzávalók:

  • 4 dl tej
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 6 tk. kókuszreszelék
  • 1 kisebb sült cékla
  • 1 tk. vaníliás cukor
  • 2 kardamommag
  • Elkészítése:

    A céklát apró lyukú reszelőn lereszeljük. A tejet a kardamommaggal, a kókusszal és a vaníliás cukorral felforrósítjuk. A csokoládét gőz felett olvasztjuk, hozzáöntjük a fűszeres tejhez, beletesszük a céklát, és gőz fölött összefőzzük 5 percig. Tálalás előtt poharakba szűrjük.

    - Molnár Mónika, Monostorpályi -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában