Helyi közélet

2017.05.16. 11:45

Rossz válasz

<em>Recseg-ropog az MSZP Fidesz- és a kormányközeli médiát érintő bojkottja. Hétfőn ugyanis a Kossuth Rádióban Bangóné Borbély Ildikó hangjára ébredtem, később Molnár Gyula elnök nyilatkozott élőben. Eszerint nekik vagy nem fontos a döntés, vagy nem ismerik a Kossuthot, aminek hírműsorai alig különböznek a köztévé híreitől. Még ha a szocialisták bojkott melletti érvei érthetők is, ez nem lehet eszköz a szervilis propagandával szemben.</em> Szabó Zsolt László jegyzete.

Recseg-ropog az MSZP Fidesz- és a kormányközeli médiát érintő bojkottja. Hétfőn ugyanis a Kossuth Rádióban Bangóné Borbély Ildikó hangjára ébredtem, később Molnár Gyula elnök nyilatkozott élőben. Eszerint nekik vagy nem fontos a döntés, vagy nem ismerik a Kossuthot, aminek hírműsorai alig különböznek a köztévé híreitől. Még ha a szocialisták bojkott melletti érvei érthetők is, ez nem lehet eszköz a szervilis propagandával szemben. Szabó Zsolt László jegyzete.

A szocik – szemben a Fidesszel, amely 2007-től nem jelent meg a Nap-keltében – nincsenek abban a helyzetben, hogy racionális érveket találjanak egy ilyen lépésre. A mai MSZP legfeljebb középpárt, ellenben az akkori Fidesszel, nincs napilapja, tévéje, ráadásul nem egy reggeli közéleti műsorról mond le, hanem egy felületein széles társadalmi rétegeket elérő médiarendszerről. Mert ha demokráciában megengedhetetlen (lenne), hogy választott képviselők, kormánytagok, a miniszterelnökkel az élen kerülik azokat a médiumokat, ahol valódi kérdéseket kapnak, akkor az is, hogy bukott, illetve ambiciózus ellenzékiek ne álljanak szóba kormánypárti orgánumokkal. Az MSZP-nek fel kell tennie a kérdést: hitelesen kérhetik-e a Fideszen számon a sajtószabadság szűkítését ezek után? Talpraesett politikusokra és új stratégákra, médiatanácsadókra lenne szükségük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában