Helyi közélet

2017.05.27. 20:31

Pikniken próbálták megvitatni a lakók, mi legyen az "aranyháromszögben"

Debrecen - A debreceni Újkerti Lakótelep szélén, a Böszörményi út és a Békessy Béla utca sarkon található nagy üres telek tervezett beépítésével kapcsolatban, ott lakókat hallgattak meg egy piknik keretében a Natív Egyesület tagjai szombat délután.

Debrecen - A debreceni Újkerti Lakótelep szélén, a Böszörményi út és a Békessy Béla utca sarkon található nagy üres telek tervezett beépítésével kapcsolatban, ott lakókat hallgattak meg egy piknik keretében a Natív Egyesület tagjai szombat délután.

Az érdeklődők és a Natívosok, – csaknem két tucatnyian – a közeli Görgey utcai parkban gyűltek össze. Mint ismert, az „aranyháromszög” néven elhíresült területet a közelmúltban eladta az eddigi tulajdonos osztrák OMV üzemanyag forgalmazó cég. A vevő, magyar befektető három egységből álló épületkomplexumot szeretne oda építeni. A Böszörményi út felől gyorsétterem, középen élelmiszer áruház létesülne. Mivel a témáról néhány hete a Csokonai-gimnáziumban tartott lakossági fórumon megjelentek többsége ellenezte a Békessy felőli oldalra megálmodott autómosót, annak megvalósításától elállt a befektető. Úgy tudjuk, hogy azóta is keresik a megoldást arra, hogy mi legyen ott.

Fotó: Orosz Csaba

A szombati Görgey utcai pikniken a környéken lakók többsége azon az állásponton volt, hogy valami olyasmi épüljön oda, ami nem zavarja őket. De hogy pontosan az mi legyen, nem tudták megmondani. Egyetlen javaslat hangzott el, mely szerint arrafelé nincs patyolat.

A korábbi tervekben szereplő benzinkút, később pedig a nagyobb üzletház elleni lakossági tiltakozást vezető Mátray Emília, a Greenpeace természetvédelmi aktivistája továbbra is azt az álláspontot képviselte, hogy semmilyen épület ne legyen ott, a terület ezután is maradjon park.

HBN-OCs


Debrecen nem akarja kifizetni a helyi tömegközlekedés teljes veszteségét.

 

Március közepén egy lakossági fórumon jelentették be, hogy az OMV értékesítené a Böszörményi és Békessy Béla utca sarkán található telkét, amit 1991-ben és 1992-ben vásárolt meg a várostól. A rendezvényen a leendő tulajdonos a terveit is ismertette: gyorséttermet és önkiszolgáló autómosót építenének. A csütörtökön a közgyűlés elé kerülő előterjesztés szerint viszont az önkormányzat csak akkor támogatná az eladását, ha oda nem benzinkút vagy autómosó épül. A fórumon ugyanis kiderült: a lakók nem szeretnének a területen autómosót látni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában