Helyi közélet

2017.05.25. 10:46

Most végre beindulhat a magyar buszgyártás

Debrecen - A nemzetgazdasági miniszter szerint 1849 buszt vehetnek a következő években a Volán-cégek.

Debrecen - A nemzetgazdasági miniszter szerint 1849 buszt vehetnek a következő években a Volán-cégek.

A következő két évben majdnem kétezer új buszt szerezhetnek be a Volán-társaságok a Nemzeti autóbuszgyártási cselekvési program keretében – mondta Varga Mihály.

Hároméves terv

A nemzetgazdasági miniszter szerint a Nemzeti Autóbusz Beszerzési Bizottság március 13-i ülésén elfogadta a Volán-társaságok járműbeszerzéseit lebonyolító Volán Buszpark Kft. hároméves tervét, amelyben összesen 1849 új busz vásárlása szerepel. A beszerzés fedezetét a nemzetgazdasági tárca biztosítja. A Volán-társaságok idén 423, 2018-ban 533, 2019-ben 893 új buszt vehetnek, amelyek 97 százaléka a hazai gyártók típusválasztékából kerül ki. Varga Mihály elmondta: abban bíznak, hogy az itthoni buszgyártó kapacitások Mosonmagyaróváron, Győrben, Székesfehérváron, Budapesten, illetve Debrecenben 2020-ra elérik azt az 1100-1200 darabos éves termelési mennyiséget, amelyet a kormány megcélzott.

HBN


Május 10-én, szerdán megérkezett Debrecenbe az ITK Holding Zrt. leányvállalatának (Inter Traction Electrics Kft.) telephelyére az első Mercedes Benz járóképes alváz, mellyel megkezdődik az autóbuszok gyártásának előkészülete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában