Helyi közélet

2017.05.11. 10:25

Látványetetés

<em>Ha a debreceni 6-os választókerület lakosa lennék, ami nem vagyok, de ha mégis, a kampányfinis mámorától lehet még ma sem bírnék dolgozni, de hogy pálinkaszagút böfögnék, az biztos.</em> Szabó Zsolt László jegyzete.

Ha a debreceni 6-os választókerület lakosa lennék, ami nem vagyok, de ha mégis, a kampányfinis mámorától lehet még ma sem bírnék dolgozni, de hogy pálinkaszagút böfögnék, az biztos. Szabó Zsolt László jegyzete.

Merthogy volt ott minden, csak akasztott ember nem: ígéretekből hegyek is csak azért nem emelkedtek a homokon, mert valaki végre nemcsak ígért, hanem ültetett (fát), aszfaltoztak, lámpatesteket szereltek. Az külön szerencse, hogy az önkormányzatnál értő fülekre lelt a későbbi győztes fideszes hangja. Az országos ellenzéki pártpolitikusok inkább csak zavarták a leginkább látványetetéshez hasonlító kertségi idillt, pedig Szél Bernadettől Gyurcsányig megfordult ott mindenki, aki kicsit számít. A DK-elnök egy autót is lekoccolt, csakhogy jöhessen még kampányolni. Ahhoz, hogy országos üggyé legyen az időközink, kellett, hogy az MSZP és a DK országosan éppen farral forduljon a másik felé és a közéletnek csömöre legyen a plakátharcoktól, ami mellett valóságos felüdülés volt a debreceni baloldali szerencsétlenkedés. Bár a Biczó-kerti lakos csak eszköz volt ebben, választásügyileg mégiscsak fontos lett pár hétre. De szerencsére két év múlva ismét lesz kampány, s akkor újra megmozdulhat valami, s lehet, hogy a kettő között is csepegtetnek ezt-azt a kertségbe. Hogy ami történt, ne maradjon látványetetés.


A megyei és a városi elnök is lemondott a szereplés miatt, utóbbi visszakozását nem fogadták el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában