Helyi közélet

2017.05.31. 09:26

Immár napsugár

<em>Nem tud igazán fájni, hogy a lengyel államelnök nem ismerte el hivatalosan és nyilvánosan Jézust Lengyelország királyaként. Miközben állandó vágyam, hogy mindannyiunké legyen. (Nem Andrzej Duda.)</em> Megyesi-Horváth Borbála jegyzete.

Nem tud igazán fájni, hogy a lengyel államelnök nem ismerte el hivatalosan és nyilvánosan Jézust Lengyelország királyaként. Miközben állandó vágyam, hogy mindannyiunké legyen. (Nem Andrzej Duda.) Megyesi-Horváth Borbála jegyzete.

Az ország politikusai megjelentek a látomás nyomán született (korábban egyházi és világi oldalról is) vitatott eseményen, beszédeikben kifejtették a mindenféle megközelítésen, magyarázaton felül-, kívül álló lényeget: „hogy nemcsak a magánéletben, hanem a társadalmi kérdésekben is Jézust kell mindenek elé helyezni, aki így utat fog mutatni”. E sort Szathmáry István Pál Hogyan került Lengyelország trónjára Jézus? című cikkéből idézem. Ő kapta idén a Vízy Dorka-díjat. Az elismerésről a költőkből, újságírókból – Beszterczey Judit, Karafiáth Orsolya, Madarász Zsolt, Stumpf András és Szily László – összeálló zsűri dönt az alapján, hogy mennyire tetszene a rádiós riporter, szerkesztő, újságíró barátjuknak. Vízy Dorka a legjobb és legvidámabb rádiós volt – írta róla Szily László. Negyvenegy évesen megszűnt ragyogni. Három éve ennek. Éppen Jézus születésnapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában