Helyi közélet

2017.05.12. 18:43

Dalaival szólít meg mindenkit a püspökladányi srác

Püspökladány - Sikernek könyvel el minden fellépést, és örömmel tölti el, hogy az énekléssel foglalkozhat.

Püspökladány - Sikernek könyvel el minden fellépést, és örömmel tölti el, hogy az énekléssel foglalkozhat.

Gyányi István fiatal kora ellenére már számos koncertet adott az ország több pontján is. Elmondása szerint mindig is élvezte az éneklést, imádta a zenét és szeretett közönség előtt szerepelni.

– Alsó tagozatos koromban énekkaros voltam, de felsőben és a gimnázium első időszakában csak hallgattam a zenét és néptáncoltam, az éneklést pedig hanyagoltam. Inkább beiratkoztam a helyi drámakörbe, hiába működött egy énekstúdió is.

Egységet kovácsol

Később aztán a kettőnek együtt volt egy közös produkciója, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, aminek megkaptam a főszerepét. A produkció nagy siker volt, akkor énekeltem újból, és jó érzéssel töltött el. Később két osztálytársammal, Győri Ágival és Ildivel alapítottunk egy együttest, és 2015-ben részt vettünk egy tehetségkutatóban, ahol közönségdíjasok lettünk – idézte fel emlékeit.

Fotó: TaylorFoto

Eleinte azért énekelt, hogy megmutathassa magát, később azonban rájött, hogy az éneklés által meg tudja szólítani a legkülönfélébb embereket is. Megfigyelte, hogy az emberek többféle értelmezést találnak egy-egy dalban. Célja, hogy a közönségből, ha csak egy pillanatra is, közösséget képezzen és elszakítsa őket a külvilágtól.

Az éneklés kiváltság

– Három dolgot kell összeegyeztetnem, egyetemre járok, dolgozom, és énekelek is. Zsúfolt napjaim vannak, de szeretem ezt csinálni, az éneklés pedig egyszerre munka is és szórakozás is. Szerencsére a fellépéseimet szeretik az emberek, így többször előfordul, hogy egyes helyszínekre visszahívnak, ennél jobb visszajelzés nem kell – mondta a fiatal előadó.

Sikerként él meg minden műsort, azt csinálja, amit szeret, legnagyobb előrelépésnek mégis saját dalának megjelenését tartja. Nem tudja, hogy a jövőben mi fog történni vele, megadatik-e neki az a kiváltság, hogy az énekléssel foglalkozzon, jelen pillanatban ugyanis ez a legnagyobb álma.

HBN–BR


A szaxofonos Bencze Máté a tinik közül egyedüliként képviselte Hajdú-Bihar megyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában