Helyi közélet

2017.05.23. 10:34

Egybegyűltek a „jövőért felelősek”

Debrecen - Új szakmai közösség alakult a debreceni óvodapedagógusok számára.

Debrecen - Új szakmai közösség alakult a debreceni óvodapedagógusok számára.

Több debreceni óvoda képviselője és pedagógiai képzéssel foglalkozó intézmény oktatója is részt vett az új debreceni szakmai közösség első találkozóján május 15-én délután a Méliusz Juhász Péter Könyvtárban. A SZÍNEZŐ Pályakezdő Óvodapedagógusokat Támogató Városi Munkacsoport a hivatásuk útjának elején járókat és az őket segítőket hivatott támogatni, csapatba egyesíteni. Az alapítók célja, hogy lehetőség nyíljon a tapasztalatcserére, a tagok a munkájuk során felmerülő kérdéseket, problémákat közös fórumon vitathassák meg, együtt keressenek eredményes megoldásokat.

Az Aktív Európai Fiatalok­ért Egyesület szervezte nyitóeseményt Szőllősi Tamás szakmai vezető, óvodapedagógus generációváltás az óvodában? című előadására épült, s a munkacsoport céljainak bemutatása mellett, a jelenlegi óvodapedagógus társadalom helyzetelemzésével foglalkoztak az egybegyűltek. Kiemelten fontos feladatként jelölték meg a szakmát tanulók igényfelmérését és motivációs bázisainak feltérképezését.

Cél ugyanis a hallgatók biztatása, hogy az egyetem elvégeztével ne válasszanak más irányt a tanult hivatásuk helyett. A csapat további találkozóin a most felvetődő kérdések alapján előadókkal, kerekasztal beszélgetésekkel, beszámolókkal kívánják gazdagítani az óvodapedagógusok tájékozottságát. A szervezők online közösségi teret alakítottak ki a folyamatos kommunikáció segítése érdekében.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában