Helyi közélet

2017.05.22. 13:59

Az ő „hájpja” a barberség: Barcelonáig vitte Debrecen hírét a fiatal fodrász

Debrecen - A 22 éves debreceni Beke Balázs lett a férfi kategória legjobbja  a Schwarzkopf Professional nemzetközi styling versenyén.

Debrecen - A 22 éves debreceni Beke Balázs lett a férfi kategória legjobbja  a Schwarzkopf Professional nemzetközi styling versenyén.

A Schwarzkopf Professional nemzetközi, OSiS+ Made to create elnevezésű styling versenyen a fodrászok női, férfi és avantgard haj kategóriában versenyeztek Barcelonában. A magyar csapatban férfi haj kategóriában a debreceni Beke Balázs képviselte hazánkat, miután tavaly megnyerte a hazai versenyt. Balázs nyereménye egy kétezer euró értékű továbbképzés a világ egyik legjobb fodrásza, Richard Ashford londoni akadémiáján.

A fiatalember közgazdásznak készült, de onnan elég gyorsan átült a fodrásziskola padjába, mára pedig a debreceni Hedge Hair szalon csapatához tartozik Kompos Tamás vezetésével (ugye emlékszünk, hogy Dan Réka szintén onnan fodrászolimpiára készül?).

Balázs barber-fodrászként aposztrofálja magát, a férfi hajvágásra-borotválásra specializálódott, s mint fogalmazott, ebben találta meg a fanatizmusát, ez az ő „hájpja”, immár 80 százalékban férfi hajat vág.

A haj fél siker

– Aki kreatív, annak a férfi hajban sem esik nehezére meglátni a fantáziát. Gondolok itt arra, hogy kreatív fixálással akár az öltözékhez igazítható a hajviselet. Nagyon divatos és elegáns a hátrafésült vagy elválasztott haj, ám a vízpartra például trendi a lazán hullámos, borzosabb; a hétköznapokon pedig akár egy frufru.

Úgy a nőknél, a férfiaknál is önbizalomnövelő hatással bír egy jól megválasztott fazon - emelte ki Balázs.

A haj az első dolog, amit meglátnak rajtunk, és az egy jó pontot jelent, ha tetszetős. Különösebb gond nélkül testre lehet szabni, és a viselője sokkal jobban érzi magát, ha rendben van és divatos."

A fiatalember elárulta, hogy a férfiak igenis szeretnek a külsejükkel foglalkozni, szóval van az a réteg – úgy ötvenéves korig –, amely nem rest időről időre felkeresni a borbélyt.

Balázs terveiről is érdeklődtünk. Mint kiemelte, a négynapos nyereményképzés amolyan tudásátadás is, hiszen bemutatót is kell tartania, szóval innentől akár az oktatás is bekerül a napi teendői közé. Termékbemutatókat korábban is tartott, s egy ilyen alkalmával készítette el a most díjnyertes frizurát.

HBN


Itt a barberek ideje!

Annak idején az 1800-as években jelentek meg a borbélyműhelyek, melyek nagy sikernek örvendtek. Olyanok voltak, mint egy szentély, komoly férfiak találkozópontjai. Ám később egy Gillette nevű férfi „elintézte” a szakmát az eldobható borotváival, melyek egyszerűségükkel meghódították a férfiakat. Most újra a retro is divat, de az is lehet, hogy a férfiak mostanra rádöbbentek, hogy egy magukra szánt kényeztető félóra nekik is jár. A borbélyság szakmája tehát újraéled, a férfiak pedig elmennek szakállat-hajat vágatni, borotváltatni.


Kelet-Magyarországról a sárrétudvari lány az első, aki kijutott. Interjú Dan Réka fodrásszal és Kompos Tamás mesterfodrásszal.

 

Nem csak a nők megjelenése tud drasztikus módon átalakulni a fodrásznál. Bebizonyítjuk, hogy a férfiaknál is sokat jelent egy jó frizura választása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában