Helyi közélet

2017.04.16. 10:07

Videó: Hat betörés egy éjszaka alatt

Hajdúnánás - Előzetes letartóztatásba helyezték azt a hajdúdorogi férfit, aki egy éjszaka alatt hat házba tört be.

Hajdúnánás - Előzetes letartóztatásba helyezték azt a hajdúdorogi férfit, aki egy éjszaka alatt hat házba tört be.

Valaki be akar törni a házába – jelezte egy hajdúnánási nő a rendőrségnek április 14-én éjfél körül. A tulajdonos azonban megzavarta a betörőt, aki erre elmenekült. Miközben a rendőrök a helyszínre mentek, a környékről többen betörésről értesítették telefonon a rendőrséget.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság munkatársai a Hajdú utcára siettek, ahol meglátták az elkövetőt, aki a szomszédos ingatlanok kerítéseit átugorva menekült előlük. A rendőrök átvizsgálták a környéket, ahol a betörő elbújhatott, és azt hallották, hogy egy udvarról segítségért kiabál az ott lakó idős nő. Az egyenruhások azonnal odamentek és azt látták, hogy egy maszkot és kesztyűt viselő férfi futásnak ered. Ennek ellenére sikerült elfogni és előállítani a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatására. A nyomozók megállapították, hogy a 39 éves hajdúdorogi lakos az éjszaka folyamán hat ingatlanba tört be, melyek közül ötből tulajdonított el értéktárgyakat, míg egy ingatlan udvarára a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül ment be. Ott a disznóólban bújt el a rendőrök elől.

Arra is fény derült, hogy a férfi még tavaly decemberben további 8 ingatlanba is betört. A bíróság ezekért H. Krisztián előzetes letartóztatását rendelte el.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság H. Krisztián ellen lopás vétség, lopás vétség kísérlet és magánlaksértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában