Helyi közélet

2017.04.26. 18:55

LMP: nem az atomra, igen a megújulóra

Debrecen - Továbbra is népszavazást szeretne az ökopárt a paksi atomerőmű bővítéséről.

Debrecen - Továbbra is népszavazást szeretne az ökopárt a paksi atomerőmű bővítéséről.

Sallai R. Benedek az LMP országgyűlési képviselője szerint nincs szükség újabb paksi atomerőműre, megújuló energia forrásokból is fedezhető lenne az ország energia szükséglete. Az ellenzéki politikus a debreceni Diószegi út és a Bihari utca sarkon, a 6-os számú önkormányzati választási körzetben (ahol május 7-én önkormányzati képviselő választást tartanak) elmondta: ha az atomerőműre szánt rengeteg pénzt a megújuló energiákat hasznosítani képes technológiák előállítására költenénk el, magyar kis- és középvállalkozások járnának jól. Továbbra is népszavazást szeretnénk az új atomerőműről – jelentette ki. Sallai R. Benedek azt is szóba hozta, hogy egy friss jelentés szerint az Európában forgalomba hozott zöldségfélék felében vegyszermaradványok mutathatók ki.

A körzetben induló LMP-s jelölt Tóth Tamás úgy vélte, hogy a mainál nagyobb mennyiségben lenne szükség ízletesebb, egészségesebb helyi élelmiszerekre, amelyek forgalmazását például a Diószegi út és a Bihari utca sarkon kialakítandó termelői piacon is meg lehetne oldani.

Fidesz: szükség van az új atomerőműre

Dr. Pósán László a Fidesz országgyűlési képviselője ezzel szemben úgy látja, hogy szükség van az új paksi atomerőműre. Hangsúlyozta: az ott előállított nagy mennyiségű áramot – kedvezőtlen természeti adottságaink miatt – tisztán megújulókból rendkívül drága lenne előállítani. Amennyiben az ország mégis ezt választaná, nagyon magasak lennének a villanyszámláink.

A magyar, a helyi élelmiszerek forgalmazását a Fidesz, a kormány is támogatja – jelentette ki Pósán László. Hozzátette: erre annál is inkább szükség van, mert kiderült, hogy sok cég Nyugat-Európában jobb minőségben hozza forgalomba ugyanazokat az élelmiszereket mint amiket nálunk is kínálnak.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában