Helyi közélet

2017.03.03. 10:10

Megülte a gyomrukat?

<em>Ha az utcán megkérdeznénk tíz embert arról, hogy idén mikor volt/lesz a „torkos csütörtök”, valószínűleg bámulnának ránk tágra nyílt szemekkel.</em> Petneházi Attila írása.

Ha az utcán megkérdeznénk tíz embert arról, hogy idén mikor volt/lesz a „torkos csütörtök”, valószínűleg bámulnának ránk tágra nyílt szemekkel. Petneházi Attila írása.

A turisztikai irányításban végbement őrségváltásnak köszönhetően ugyanis a 2006-ban útjára indított, és évről évre tömegeket megmozgató rendezvény mostanra szép csendben eltűnt a turisztikai attrakciók országos palettájáról. Hogy az illetékesek közül vajon kinek ülhette meg a gyomrát az éttermi vendéglátást népszerűsítő rendezvény, az talán sohasem derül ki, egy azonban bizonyos; arra egyetlen hivatalosság sem hivatkozhat, hogy az érdeklődés hiánya miatt kellett „levenni az étlapról” a torkos csütörtököt. Hiszen tavaly még több mint 600 étterem csatlakozott a kezdeményezéshez abban a reményben, hogy a féláras akciózással (ami persze önmagában full veszteséget jelentett nekik) talán sikerül ismét ráirányítani az emberek érdeklődését az általuk képviselt kulináris világra. Érdekes, hogy bár ez a törekvésük nem igazán volt sikeres, az éttermek egy része nem adta fel, és saját erőből idén is megrendezte a torkos csütörtököt. Kicsit zöld, kicsit savanyú, de a miénk?!


A Magyar Turisztikai Ügynökség villámgyorsan kihátrált a féláras éttermi akciózás mögül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában