Helyi közélet

2017.03.07. 12:27

Macskaköves utak felújítását ígérik

Debrecen - Olvasónk szerint megállt az idő a Kandia és a Nap utcát összekötő Zöldfa utcában.

Debrecen - Olvasónk szerint megállt az idő a Kandia és a Nap utcát összekötő Zöldfa utcában.

Több mint 60 éve élek Debrecenben, de úgy érzem és látom, hogy a „fény és a pompa” még nem minden helyre jutott el. Többek között a Zöldfa utcára sem. Így kezdődik az a szerkesztőségünknek küldött e-mail, amelynek írója egyrészt arra panaszkodott, hogy a körülbelül 500 méter hosszú utca burkolata jelentős részben még mindig ugyanolyan macskaköves, elhanyagolt, mint a panaszos gyermekkorában volt. Igaz, néhol javításképpen már tettek rá bitument, de gidres-gödrös, eső esetén szinte csak csónakkal lehet rajta közlekedni – fogalmazott Nagy László. Azt is írta, hogy a járdán sem biztonságos, mert az elhaladó autók a házak faláig verik fel a vizet. Télen, erre az utcára hókotró, vagy sózó autó nem jött, tiszta jég volt – tette hozzá.

Olvasónk azt is sérelmezte, hogy szerinte régi, elavult lámpák találhatók a Zöldfa utcában, azok közül is több nem jó. Nyáron pedig a fák koronája miatt szinte alig lehet látni.

A polgármesteri hivatal erre azt válaszolta, hogy terveik között szerepel a kockaköves utcák felújítása, így a Zöldfa utca renoválása is. Ennek megvalósulásáig az utca burkolatát útellenőri szolgálatuk folyamatosan figyelemmel kíséri, és a lokális jellegű útjavítási munkálatokat elvégeztetik. A Zöldfa utca teljes felújítása, burkolatcseréje mintegy 22,5 millió forintba kerül – derült ki.

Azt is megtudtuk a hivataltól, hogy a Zöldfa utca közvilágítását jelenleg Philips FGS 104 (1x36w) lámpák biztosítják, melyek az utca kategória-besorolásának megfelelő megvilágítási szintet adnak. Ennek ellenére a lámpák ellenőrzését, a hibásak javítását a közvilágítás karbantartását végző cégtől megrendelte a debreceni polgármesteri hivatal.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában