Helyi közélet

2017.03.08. 08:55

Holnapig

<em>Rég voltak olyan izgalmas napok a hazai politikai életben, mint miután a Momentum Mozgalom leadta az olimpiáról szóló fővárosi népszavazási kezdeményezéséhez összegyűjtött aláírásokat.</em> Szabó Zsolt László jegyzete.

Rég voltak olyan izgalmas napok a hazai politikai életben, mint miután a Momentum Mozgalom leadta az olimpiáról szóló fővárosi népszavazási kezdeményezéséhez összegyűjtött aláírásokat. Szabó Zsolt László jegyzete.

Napokig úgy festett a közélet, ahogy régen nem: versengő (párt)szervezeteket láttam, kezdeményezést, majd azt, hogy a hatalom képes észlelni a valóságot, ami akkor is igaz, ha a népszavazás – alighanem a kormánypártok saját érdekei ellen való volta miatt – a játékokkal együtt elmarad. Az ideális működéstől azonban nem csak ezért vagyunk távol: a már-már egészen demokratikusnak kinéző konstellációból ugyanis az érvek hiányoztak, az aláírásgyűjtést ugyanis végighallgatta a máskor krónikus közléskényszerben szenvedő Fidesz. Bár ereje és szinte korlátlan lehetőségei miatt erre minden módja meglett volna, bebizonyosodott, nemhogy nemzeti, de még fővárosi ügyet sem sikerült csinálnia az olimpiából. Mást ne mondjunk: a riói játékok alatt futó népszerűsítő reklámokról is elvitte a figyelmet a folyamatos migránsozás. A legnagyobb baj azonban az, hogy kiderült: éretlenek vagyunk a nemzeti ügyekre. S miután a ma 50-es éveiben járó politikusgeneráció csak holnapig (értsd 2018-ig) lát, még a kormánypárt szavazóinak sem érdemes elhinniük, ha a Fidesz nemzeti ügyről beszél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában