Helyi közélet

2017.02.22. 12:52

Kinőtték a régi épületeket

Püspökladány - Várhatóan hamarosan elkezdik és még az idén szeretnék befejezni az iskolaépítést.

Püspökladány - Várhatóan hamarosan elkezdik és még az idén szeretnék befejezni az iskolaépítést.

Hat tanteremmel és tornateremmel bővül a város Erőss Lajos Református Általános Iskolája az idén. A kormányzati támogatással megvalósuló új iskolaépület végső tervei hamarosan elkészülnek, és az iskola udvarán kezdődhet az építkezés. A református egyház fenntartásában lévő oktatási intézménynek szüksége van az új tantermekre és a tornateremre. A hat éve indult, szellemiségével az intézményi választékot bővítő iskola népszerű Püspökladányban és a környező településeken is. A felsőben évfolyamonként még csak egy, az alsó tagozaton viszont már két osztállyal működő oktatási intézmény tanulóinak mintegy 10 százaléka vidéki.

Az egyház a ladányi iskolájában már akkor is gondot okozó tanteremhiány kezelésére két éve sikertelenül próbálkozott az önkormányzatnál a Kálvin Téri Általános Iskola épületeinek megszerzésével. Akkortól szükségtantermekben is tanítanak a református iskolában.

HBN–KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában