Helyi közélet

2017.02.28. 12:58

Ikonok születtek a Passió jegyében

Nyíracsád - Február utolsó hetében ismét megnyitotta kapuit a nyíracsádi ikonfestő tábor.

Nyíracsád - Február utolsó hetében ismét megnyitotta kapuit a nyíracsádi ikonfestő tábor.

Az immár sokéves hagyománnyal bíró kurzust idén is Varga Tarzíciusz ikonfestő művész, szerzetes vezette, akinek személyes varázsa, embersége és nagy szakmai tudása, az ország legtávolabbi városaiból is a Nyírségbe hozta az ikonfestés szerelmeseit. Érkeztek alkotók Győrből, Budapestről, Nyíregyházáról és Miskolcról is.

Húsvétra készülve

Az idei tábor központi témája a passió volt. Veszprémi Nóra, aki túl van a harmincadik saját alkotású ikonján, szinte már hazajáró vendégnek számít Nyíracsádon, Csuth Judit pedig úgy fogalmazott, hogy fantasztikus hetet töltött el csodálatos emberek társaságában.

Fotó: Magánarchívum

A tábor rendszeres résztvevője Vereb Csabáné, a helyi ikonfestő kör vezetője is, aki mindig tanul valami újat a kurzuson, hogy aztán továbbadja azt a következő generációnak és azoknak, akik nem tudtak részt venni a tábor munkájában. A hét folyamán, valamint a helyi ikonfestő kör tagjai által korábban készült ikonokat Tóth Elek görögkatolikus parókus atya szentelte meg a február 26-ai szent liturgián.

HBN–KZE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában