Helyi közélet

2017.02.10. 18:52

A nap receptje: meggyes lepény

Serényfalva, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy kis édességgel köszöntjük a hétvégét.

Serényfalva, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy kis édességgel köszöntjük a hétvégét.

Elkészítés

4 tojássárgáját kikeverünk 10 dkg vajjal. 1 dkg élesztőt felfuttatunk 5 kanál tejben, bele egy pici só és 1 kanál cukor, 25 dkg liszttel összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk és tepsibe igazítjuk, zsemlemorzsával meghintjük. 1 kg kimagozott meggyet szórunk a tészta tetejére és fél óráig pihentetjük. Előmelegített sütőben 25–30 percig sütjük. Közben elkészítjük a habot, 4 tojásfehérjét 21 dkg porcukorral kemény habbá verünk, amit a félsült tésztára öntünk.

- Majtényiné Vig Mária, Serényfalva -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában