Helyi közélet

2017.02.09. 14:33

A nap receptje: kacsagombócleves

Hajdúszovát, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A legtöbb háztartásban ritkán kerül terítékre kacsa, főként leves formájában, pedig különösen ajánlott fázós téli napokon.

Hajdúszovát, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A legtöbb háztartásban ritkán kerül terítékre kacsa, főként leves formájában, pedig különösen ajánlott fázós téli napokon.

Hozzávalók:

  • 2 db kacsacomb
  • 2-3 egész kacsa­nyak
  • búzadara
  • 1 zeller
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss lestyán
  • 1 tk. bors
  • 1 babérlevél
  • 1 tojás
  • só, bors ízlés szerint
  • Elkészítés:

    A húsokat feltesszük két liter vízben főni a hagymákkal, paprikával és a paradicsommal. Fűszerezzük borssal és babérlevéllel. Lassú tűzön főzzük két órát, majd leszűrjük. A többi zöldséget belevágjuk és még egy órát főzzük. A húst botmixerrel pépesítjük. Beledolgozzuk a tojást, lestyánt, sózzuk, borsozzuk, a búzadarával galuska­állagúra keverjük. Pihentetjük tíz percig. Gombócokat formázunk belőle, majd forró vízben kifőzzük. A húst levében tálaljuk melegen, de inkább forrón.

    - Fórián Éva, Hajdúszovát -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában