2017.02.09. 14:33
A nap receptje: kacsagombócleves
Hajdúszovát, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A legtöbb háztartásban ritkán kerül terítékre kacsa, főként leves formájában, pedig különösen ajánlott fázós téli napokon.
Hajdúszovát, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A legtöbb háztartásban ritkán kerül terítékre kacsa, főként leves formájában, pedig különösen ajánlott fázós téli napokon.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A húsokat feltesszük két liter vízben főni a hagymákkal, paprikával és a paradicsommal. Fűszerezzük borssal és babérlevéllel. Lassú tűzön főzzük két órát, majd leszűrjük. A többi zöldséget belevágjuk és még egy órát főzzük. A húst botmixerrel pépesítjük. Beledolgozzuk a tojást, lestyánt, sózzuk, borsozzuk, a búzadarával galuskaállagúra keverjük. Pihentetjük tíz percig. Gombócokat formázunk belőle, majd forró vízben kifőzzük. A húst levében tálaljuk melegen, de inkább forrón.
- Fórián Éva, Hajdúszovát -