Helyi közélet

2017.01.26. 17:57

Orgazdaság miatt fizikai munkára ítélték a Hajdúsámsonnál elkapott férfit

Debrecen - Az ügyész, a vádlott és védője is három nap gondolkodási időt kért.

Debrecen - Az ügyész, a vádlott és védője is három nap gondolkodási időt kért.

Nagyobb értékre elkövetett jövedéki orgazdaság bűntettében – nem jogerősen – bűnösnek mondta ki csütörtökön a Debreceni Járásbíróság B. I.-t, akinek az autójában tavaly márciusban, Hajdúsámson közelében ezer doboz, összesen egymillió 80 ezer forint értékű magyar adójegy nélküli cigarettát találtak. A NAV áprilisban a vádlottat egymillió 171 ezer forint jövedéki bírság megfizetésére kötelezte, de ennek eddig még nem tett eleget.

A bíróság a cselekményért 312 óra közérdekű fizikai munkára ítélte. Amennyiben önhibájából ennek nem tesz eleget, akkor a büntetést szabadságvesztésre változtatja a bíróság, amely döntött az ezer doboz cigaretta elkobzásáról is.

Dr. Gulyás Csilla bíró indoklásában elmondta: a vádlott a cselekményt haszonszerzés céljából követte el, és pusztán a jövedéki termék birtoklása is orgazdaság. A vádhatóság által indítványozott üzletszerű elkövetést nem állapíthatta meg a bíróság, mert B. I. ellen bár több ugyanilyen cselekmény miatt is folyik büntetőeljárás, jogerős ítélet még egyikben sem született. Ezt egyébként súlyosító, míg a férfi büntetlen előéletét és a tárgyaláson tett beismerő vallomását enyhítő körülményként értékelte a bíróság.

HBN–ÉP


Debrecen, Hajdúsámson - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Hajdúsámson térségében egy csempészautóban több mint egymillió forint értékű adózatlan dohányterméket találtak. Az ügyben költségvetési csalás miatt indult eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában