Milliós cigifogás Hajdúsámsonnál, szolgálati kutya szagolta ki a kárpit mögé dugott dobozokat

Milliós cigifogás Hajdúsámsonnál, szolgálati kutya szagolta ki a kárpit mögé dugott dobozokat
© Fotó: NAV
Debrecen, Hajdúsámson – A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Hajdúsámson térségében egy csempészautóban több mint egymillió forint értékű adózatlan dohányterméket találtak. Az ügyben költségvetési csalás miatt indult eljárás.

A pénzügyőrök Hajdúsámson térségében végeztek ellenőrzést. Az egyik megállított gépjármű átkutatásakor észrevették, hogy a gépjármű jobb első ajtajánál a kárpit mögött cigarettát rejtettek el. Ezt követően cigarettakereső szolgálati kutyával is átvizsgáltatták a pénzügyőrök az autót. A szolgálati kutya egyértelmű jelzést adott az autó ajtajánál, ahol a kárpit mögül 1000 doboz magyar adójegy nélküli cigaretta került elő. A sofőr a csempészcigaretta származását semmilyen módon nem tudta igazolni, az úti céljára, illetve a dohányáru beszerzésre vonatkozóan a helyszínen feltett kérdésre nem kívánt válaszolni.

A pénzügyőrök a csempészcigarettát és a szállításra használt gépkocsit lefoglalták és költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

– NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó-és Vámigazgatósága –