Helyi közélet

2017.01.27. 08:26

Emberi mulasztás

<em>Amikor anya- és apasebet írok, nem a közelmúltban toplistára került könyvből idézek, amely rég elfeledett önvalónkhoz segít visszavezetni azáltal, hogy a generációról generációra továbbadott létfájdalmakat próbálja begyógyítani. </em>Barak Beáta írása.

Amikor anya- és apasebet írok, nem a közelmúltban toplistára került könyvből idézek, amely rég elfeledett önvalónkhoz segít visszavezetni azáltal, hogy a generációról generációra továbbadott létfájdalmakat próbálja begyógyítani. Barak Beáta írása.

Azok, akikre én gondolok, semmiféle elvárást vagy terhet nem örököltek, már abban az értelemben nem, hogy egy véletlenszerű családmassza tagjaként pizsamátlanul-mosdatlanul bújnak ágyba úgy, hogy nem releváns, van-e környezetismeretből dolgozat holnap, vagy sem. Az hasonlóképpen nem, hogy tanulj, mert mi lesz belőled, gyermek… De érdekesmód nemcsak az ő tragédiájuk járja be a sajtót; egészen komoly dolgok (kihűlt, éhen halt) történnek kívülről konszolidáltnak tűnő családokban is.

Ilyenkor emberi mulasztásról szólnak a hírek, keresik a szociális hálón a rést; a védőnő, a háziorvos vagy a tanár: melyik nem vette észre, hogy nagy a baj, melyik mulasztotta el a szoros felügyeletet?

De amíg anyaságból-apaságból nem kell érettségizni, tovább kódolódnak azok a sebek, amelyek nem mindig látható helyen éktelenkednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában