Helyi közélet

2017.01.28. 14:41

Már nincs napirenden a Vágóhíd utcai húsüzem újraindítása

Debrecen - A Hajdúhús is már annyi sertést dolgoz fel, mint a Hús Rt. a bezárása idején.

Debrecen - A Hajdúhús is már annyi sertést dolgoz fel, mint a Hús Rt. a bezárása idején.

Mit tervez a városvezetés a Debreceni Hús Rt. régóta bezárt Vágóhíd utcai húsüzemével? Üzemeltetnék, vagy így marad – kérdezte a csütörtöki közgyűlés végén Görög Jenő LMP-s képviselő egy a múlt héten Debrecenben tartott húsipari konferencia kapcsán.

Dr. Papp László polgármester azt válaszolta, hogy a helyhatóság nem akarja a gyárat működtetni, nem szeretne ebbe befektetni. Szavai szerint ez nem olyan mint a vízmű, vagy a hőszolgáltatás, ez egy speciális feladat. Hozzátette: a húsipari kapacitás mostanra újra jelentőssé vált Debrecenben. – A Hajdúhús Kft. (a debreceni Papp István és családjának vállalkozása) intenzíven bővül. Évente 250-300 ezer sertést vágnak. A debreceni húsipar utolsó éveiben szintén 300 ezer sertés feldolgozásával foglalkozott – jelentette ki a város vezetője. Arról is beszélt, hogy a bezárt gyár területét már „körbenőtte a város”, nem biztos, hogy ott érdemes lenne újra ilyen tevékenységet folytatni.

Papp László arra is kitért, hogy ennek ellenére az elmúlt egy évben is többször tárgyalt erről. Aztán arra emlékeztette a közgyűlés tagjait, hogy néhány éve a tejipar is hasonló helyzetbe került mint a Hús Rt. A holland tulajdonossal közösen ott viszont sikerült új befektetőt találni, az Alföldi Tejet, a cég mostanában jelentős fejlesztést tervez.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában