Helyi közélet

2017.01.24. 13:35

Hét tánccsoport mutatta be tudását Létavértesen

Létavértes - A Szeredás húzta a talpalávalót a magyar kultúra napjához kapcsolódó néptánctalálkozón.

Létavértes - A Szeredás húzta a talpalávalót a magyar kultúra napjához kapcsolódó néptánctalálkozón.

Kitűnő hangulatban telt a IV. Határmenti Néptánctalálkozó a létavértesi művelődési központ színháztermében szombaton délután. A szakmai seregszemlén az elmúlt években több száz felnőtt és ifjúsági táncos mutatta be tudását egymás-, a zsűri-, és a közönség előtt. Ezúttal a berettyóújfalui Bajnóca Néptánc Egyesület, a hosszúpályi Margaréta Néptánccsoport, a margittai Gyöngyvetők Néptánc Együttes, a monostorpályi Rozmaring Néptánc Egyesület, a nagyszalontai Néptáncegyüttes, a nagyváradi Csillagocska Néptáncegyüttes, valamint a házigazda Cserebingó csoport lépett színpadra.

Az országhatár két oldalán tevékenykedő amatőr néptánccsoportoknak a létavértesi találkozó is lehetőséget ad a fellépésekre, egymás munkájának megismerésére, a barátkozásra, a szakmai tapasztalatszerzésre, valamint a zsűri értékelése révén utat mutathat a jövő felé. A színvonalas produkciókat idén is a méltán híres Szeredás Népzenei Együttes kísérte. A műsor után a zsűri megosztotta tapasztalatait a fellépő együttesek vezetőivel. Itt leginkább a viseletbeli hiányosságok kerültek elő, valamint a csoportok vezetői koreográfiákhoz újabb forrásokat ismerhettek meg. Az esemény közös vacsorával és táncházzal zárult.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában