Helyi közélet

2016.12.05. 13:08

Urnafal és Vendéghodály épül Hortobágyon

Hortobágy - Ebben az évben ünnepli alapításának ötvenedik évfordulóját a puszta faluja.

Hortobágy - Ebben az évben ünnepli alapításának ötvenedik évfordulóját a puszta faluja.

A hivatalosan 1966-ban alapított Hortobágy az iskola és a kollégium közötti területen a Nemzedékek parkjának létrehozásával is emlékezett az évfordulóra. Vincze Andrásné polgármester azonban számos más fejlesztésről is beszélt.

A tervek között szerepel az orvosi rendelő felújítása.

Vincze Andrásné

Kell a támogatás

– A körzeti megbízotti irodát áthelyeztük egy Kossuth utcai épületbe, a rendőrnek új szolgálati lakást vásároltunk. A faluközpontban térfigyelő kamerákat szereltünk fel. A közmunkások számára a gépműhelyben szociális blokkot, valamint eligazító helyiséget hoztunk létre. A borsósi falurészen kiépítettük a szennyvízelvezető hálózatot. Mindezt önerőből tettük, de vannak pályázati támogatásból megvalósult fejlesztéseink is. Ezek közé tartozik a 2,4 millió forintos beruházással az üveghulladék tárolására alkalmas tárolóedények beszerzése, 7,2 millióból újítottuk fel az iskola, a kollégium és a rendelőintézet körüli utakat. A tanyagondnoki szolgálatot közel kétmillió forintból fejlesztettük, oda ágaprítót, fűnyíró traktort vásároltunk, valamint a szászteleki közösségi házba berendezéseket vettünk. Mintegy 900 ezer forintból növeltük az élelmiszerhűtő-kapacitásunkat. Jövőre alakítjuk ki a Titi Éva Faluházban a könyvtárát. Ennek költsége 2,7 millió forint. Továbbá az intézményt 400 ezer forint értékben infokommunikációs eszközökkel szereljük fel. A tervek között szerepel az orvosi rendelő felújítása, Vendéghodály néven rendezvényteret szeretnénk létesíteni, a vásárteret tájba illő pavilonokkal szereljük fel, továbbá a faluházon és az önkormányzat épületén energetikai korszerűsítést hajtunk végre.

Saját forrásból bővítjük a temetőt, urnás temetkezésre alkalmas falat készítünk, valamint bevezetjük a vezetékes vizet. A régi KRESZ-park területén kerékpáros gyakorlópályát alakítunk ki. Mindezt önerőből, a települési közvilágítás korszerűsítése támogatására viszont pályázatot adunk be.

HBN–KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában