Helyi közélet

2016.12.20. 11:51

Százmilliókat lopott össze az artistából lett bűnöző

Debrecen - V. Károly most is rács mögött van, immár vádat emeltek ellene.

Debrecen - V. Károly most is rács mögött van, immár vádat emeltek ellene.

Börtönbüntetést indítványozott a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség azzal az ecseri férfival szemben, aki 2014 februárjától tavaly júniusig számtalan lakásból vitt el értékeket. Pocsai Edit megyei főügyész keddi közlése szerint a vádlott mellett három családtagja ellen is büntetőeljárás folyik jelentős értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények – így orgazdaság – miatt.

A vádirat szerint V. Károly (48) szűkös anyagi körülmények közt élt a családjával, ezért döntött úgy, hogy betörésekből szerez pénzt. Ennek érdekében Debrecentől Győrig járta a nagyvárosokat és egy-egy kertvárosi övezetben kifigyelte, hogy mikor mennek el otthonról a háziak. Ezt követően artista képességeit – lovas akrobataként dolgozott Németországban – kihasználva az épületek emeleti ablakain, teraszajtóin át hatolt be, és pénzt, ékszereket, értékes, könnyen mozdítható műszaki cikkeket vitt el.

– A vádlott 78 sértettnek több mint 360 millió forint kárt okozott, amelyből mintegy 51 millió forint térült meg – tájékoztatott a főügyész. A férfi felesége és két lánya tudott a pénzek eredetéről, ebből fedezték a mindennapi megélhetésüket, majd a későbbiekben ingatlanokat, gépkocsikat vásároltak, céget alapítottak belőle. A bíróság az ily módon vásárolt ingatlanokat, és a nagyobb értékű ingóságokat zár alá vette a sértettek által előterjesztett polgári jogi igények biztosítására.

V. Károly jelenleg is előzetes letartóztatásban van.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában