Helyi közélet

2016.12.23. 19:31

Karácsonyi meglepetés a tanyavilágban

Debrecen - Élelmiszerekkel, ruhákkal szerzett örömöt a világtól elzártan élőknek a DEKOM.

Debrecen - Élelmiszerekkel, ruhákkal szerzett örömöt a világtól elzártan élőknek a DEKOM.

Isten háta mögötti pallagi tanyákon lakóknak segített pénteken a Debreceni Egyetem Orvos- és Mentőcsoportja (DEKOM). Dr. Késmárky András a csapat vezetője a terepjárókból álló segélykonvojuk indulása előtt, a szervezett raktáránál lapunknak elmondta: tartós élelmiszereket, például száraz tésztát, konzerveket, sót, cukrot, lisztet, étolajat, gyógyszereket, ruhákat, játékokat visznek a rászorulóknak. Aki kéri, orvosaik megvizsgálják, sőt az influenza elleni védőoltást is ingyen beadják.

Kattintásra galéria nyílik! | Fotó: Matey István

– Az élelmiszereket a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának, illetve magánszemélyek felajánlásainak köszönhetjük. Ezután is várjuk azok segítségét, akik úgy gondolják, hogy munkánkat tudják támogatni – fogalmazott Késmárky András.

HBN-OCs


Debrecen – Szerdáról csütörtökre virradóan ellopták a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportjának (DEKOM) gépkocsiját a debreceni Tömös utcáról – közölte a segély- és mentőakcióiról ismert szervezet csütörtökön, egyben segítséget kérve a jármű felkutatásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában