Helyi közélet

2016.12.01. 13:08

Felavatták Vilit, Debrecen vadonatúj kisvonatát

Debrecen - Adventi hangulatban úszik a város, kicsik és nagyok megtalálhatják a nekik való programokat decemberben.

Debrecen - Adventi hangulatban úszik a város, kicsik és nagyok megtalálhatják a nekik való programokat decemberben.

Vili, a kisvonat felavatásával folytatódott az adventi időszak Debrecenben szerdán. A kis gőzös december 1. és 23. között közlekedik majd a Kossuth téren, a legkisebbek nagy örömére.

– Immár harmadik éve, hogy a különböző kulturális intézmények összefogásával megrendezzük a Mikuláskereső kalandot – hangzott el Debrecen alpolgármesterétől, dr. Széles Diánától. A Vojtina Bábszínház, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. és a Csokonai Színház színészeinek együttműködésével megvalósult programsorozat a gyermekeknek különböző helyszíneken nyújt játékos elfoglaltságot. Mikulás-bérlet váltása esetén a Belga étterem feldíszített kisvonata kalauzolja a kicsiket a főtérről egészen az állatkertig, ahol krampuszok segítségével megkereshetik a Mikulást.

Fotó: Matey István | Kattintásra galéria nyílik

Bérletet váltani az esemény mindkét napján (december 3-4-én) a Kossuth-téri Mikulás-ház mellett, illetve december 1-től a Kölcsey Központban lehetséges. Hogy a felnőttek is átérezzék az ünnepi hangulatot, vasárnap 18 órától koncertet ad a Debreceni Helyőrségi Zenekar. – Az Adventissimo című zenés esemény három blokkból áll: egyházi énekből, katonai, illetve ünnepi hangversenyből – mondta Dr. Lippai Péter ezredes, MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese. Az eseményen közreműködik Haja Zsolt és felesége, Rácz Rita Franciska, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar fúvós hallgatói és az Ady Endre Gimnázium diákjai.

HBN–MF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában