Helyi közélet

2016.12.03. 18:53

A nagy "freki" sakk

<em>Eldőlt, hogy a legnépszerűbb reggeli rádióműsor készítői, Sebestyén Balázs, Rákóczi Ferenc és Vadon János hétfőtől a Rádió 1-nél folytatják. Ez azonban egy olyan adó, amely 10 frekvenciájával mindössze az ország körülbelül egyharmadát fedi le. Hajdú-Bihart nem</em>. Orosz Csaba írása.

Eldőlt, hogy a legnépszerűbb reggeli rádióműsor készítői, Sebestyén Balázs, Rákóczi Ferenc és Vadon János hétfőtől a Rádió 1-nél folytatják. Ez azonban egy olyan adó, amely 10 frekvenciájával mindössze az ország körülbelül egyharmadát fedi le. Hajdú-Bihart nem. Orosz Csaba írása.

Ugyanakkor, mivel a Rádió 1 tulajdonosa Andy Vajna, nincs kétségem afelől, hogy ebben hamarosan lényeges változás fog bekövetkezni. Ezzel együtt érdemes elgondolkodni arról, hogy Magyarországon a rendszerváltás miért nem hozott teljes rádióalapítási szabadságot. Manapság gyakorlatilag bármelyik szomszédos országban lényegesen több rádiót lehet hallgatni FM-en, mint nálunk. Itt az állami adókon kívül szinte csak egyháziak és néhány „baráti” zenei szólhat. Ráadásul még szűkítik is a piacot, Debrecenben például néhány éve még 6-8 helyi kereskedelmi rádió is megélt egymás mellett, ma mindössze 3 működik. Csakhogy közben a technika sokat fejlődött. Állam bácsi packázásával azt éri el, hogy a hallgatók közül egyre többen internetre kapcsolnak, mert ott még nagy a rádió választék és olyan régi kedvencek is bejönnek, mint a Class FM. Sebestyén Balá­zséknak a Rádió 1-re igazolásával ez a folyamat csak erősödni fog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában