Helyi közélet

2016.11.08. 18:26

Újulnak a vénkerti közterek

Debrecen - Játszótereket, sportpályákat és szervizutakat is rendbe hozat az önkormányzat.

Debrecen - Játszótereket, sportpályákat és szervizutakat is rendbe hozat az önkormányzat.

Két vénkerti problémával kereste meg szerkesztőségünket egy, a Füredi úton lakó olvasónk. Elmondta, hogy a Böszörményi úthoz és a tűzoltó laktanyához közel eső részen, az 50-52. szám mögötti parkban lévő játszótérről hiányoznak a hinták, a játékokat összefirkálták. A padként funkcionáló, a földre tett nagy betonkockák egy részét összetörték, az ivókút nem működik. A játszótérhez vezető aszfaltos járdát felnyomta egy nagy fa gyökere.

A teljes korszerűsítés 2017-ben fejeződhet majd be.

Polgármesteri Hivatal

Folt hátán folt

A tízemeletes házsor másik, a Füredi út felé eső oldalán, a 46. és a 64. szám közötti szervizút burkolata tönkrement. Olyan rengeteg a foltozás rajta, hogy alig lehet kikövetkeztetni, melyik az eredeti aszfalt, és melyik a javítás. Ebből adódóan az út egyenetlen, esős időben sokfelé megáll rajta a víz. Az autósoknak sokszor a tócsákat átugorva, azokba belelépve kell be- és kiszállniuk. (A 46-52. szám és a 62-64. szám előtti parkolókat tavaly októberben felújították.)

Mindent kijavítanak

A polgármesteri hivataltól azt a választ kaptuk, hogy a kérdésben szereplő vénkerti városrész az önkormányzat Zöld város programjának egyik fontos területe. Az élhetőbb környezet kialakításának jegyében a jövő év őszén induló kivitelezés során megújulnak a lakótelep parkjai, játszóterei és az a sportpálya is, amely a Füredi út 50-52. szám mögött található. Hozzátették: a beruházásokra jelentős összeget, 613 millió forintot fordítanak.

A szervizút is megújul

Azt is megtudtuk, hogy a szóban forgó szervizút mentén lévő parkolókat az önkormányzat 500 négyzetméteren újította fel 2015-ben, az úttesten pedig a balesetveszélyes úthibákat folyamatosan javítják saját forrásból. A teljes korszerűsítés ugyancsak 2017-ben történhet meg.

Az is kiderült, hogy az ivókutakat jelenleg az egész városban – így a Vénkertben is – átvizsgálják. Állapotuktól függően egy részüket jövőre felújítják, más részüket pedig leszerelik – közölte a polgármesteri hivatal.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában