Helyi közélet

2016.11.22. 08:46

Több lehet a fizetős parkoló

Debrecen - A Debrecenben közlekedő autósoknak nem érdemes megszokásból parkolni, s messzire tenni a pénztárcát.

Debrecen - A Debrecenben közlekedő autósoknak nem érdemes megszokásból parkolni, s messzire tenni a pénztárcát.

Újabb utcákat, szervizutakat vonna be az önkormányzat a fizetős parkolóhelyek közé. A csütörtöki közgyűlés elé kerülő javaslat szerint az új zónákat a januártól a következő helyeken jelölnék ki: Abigél utca (54 parkoló), Csapó utcai szervizút Pacsirta utca és Berek utca közötti szakasza, valamint a Berek utca Csapó utca és Kígyó utca közötti szakasza (169 parkoló), Egyetem sugárút Honvéd utca és Füredi út közötti szakasza (209 parkoló), Haláp utca (37 parkoló), Nagy-Gál István utca (9 parkoló), Ókút utca (20 parkoló), Őszirózsa köz (16 parkoló), Serház utca (20 parkoló), Sumen utca és szervizútjai (145 parkoló), Szombati István utca (110 parkoló), Teleki utca (132 parkoló), Vígkedvű Mihály utca-Haláp utca, illetve a Szent Anna utca közötti szakasza (31 parkoló), valamint a Wesselényi utcai szervizút (60 parkoló). Ezzel párhuzamosan a Kölcsey Központ mélygarázsában – a kihasználtság javítása érdekében – az üzemeltető DV Parking egy új bérlettípus, a „nappali” bérlet bevezetésére is javaslatot tett. Az a szelvény reggel 7 és este 7 óra között lenne használható és havonta 7 ezer forintba kerülne.

Debrecenben idén 5 ezer 436 darab fizető várakozóhelyet tartanak számon, ebből a mélygarázsokban összesen 755 található – derül ki az előterjesztésből. Emlékezetes: idén januárban a Burgundia utcai parkolót is fizetőssé nyilvánították. Ez volt egyik utolsó ingyenes várakozóhely a belvárosban.

HBN–OCs


Ennyiért parkolhatunk jelenleg

Ha Debrecenben most kiemelt díjfizetési várakozási övezetben állunk meg személyautóval, óránként 346 forintért, az I-es zónában 268 forintért, a II-esben 142 forintért kapunk jegyet az automatából. A mélygarázsokban és parkolóházakban ez óránként 220 forintba kerül. A kiemelt, az I-es és a II-es zónába is jó napijegy 1339 forintba, a havi bérlet 16 ezer 535, a negyedéves 40 ezer 945, a féléves 66 ezer 929, az éves pedig 115 ezer 748 forintba kerül. Olyan bérletet is lehet váltani, ami a kiemeltbe nem érvényes. Annak az ára napijegy és havibérlet esetén megegyezik az előzővel, míg a negyedéves 24 ezer 409, a féléves 40 ezer 945, az éves pedig 69 ezer 291 forint.


Debrecen - Másként értelmezte a bíróság a keresetet, mint ahogy az azt benyújtó panaszos kérte.

 


Debrecen - A hét végén befejeződött autós játékunk szavazói közül a legszerencsésebbek kedden vehették át nyereményeiket a Hajdú-bihari Napló szerkesztőségében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában