Helyi közélet

2016.11.10. 19:01

Szerzetesi létformától, a szuperhős identitásig

Debrecen - Az egy hónapnyi konferencián bárki talál neki való előadást.

Debrecen - Az egy hónapnyi konferencián bárki talál neki való előadást.

A cívisvárosi szerzetesrendekről, Kepler csillagvizsgálatairól, Kittenberger Kálmán Afrika-kutató kalandjairól, ikonikus divattörténeti személyekről, a világhíres magyar konyháról, Bill Gates és Steve Jobs rivalizálásáról, a hit és gyógyítás összefüggéseiről, DiCaprio Oscarig vezető 22 évig tartó útjáról, valamint a Superman, illetve Deadpool filmek nyomán a szuperhős identitásról is szó lesz a diákkonferencián, amelyet tizedik alkalommal szervez a Méliusz Juhász Péter Könyvtár november 14-e és december 16-a között több helyszínen (II. János Pál Intézet; Méliusz Józsai, Benedek, Libakerti, Petőfi Emlék-, Újkerti, Központi Könyvtára; Apolló Mozi; Amerikai Kuckó; Kölcsey Központ).

Az Elmondom hát mindenkinek című rendezvény célja, hogy a fiatalok lehetőséget kapnak számukra idegen közegben bemutatni kedvenc írójukat, regényüket, kedvelt kutatási területüket, témájukat, amely az irodalommal, a művészetekkel vagy a tudományokkal kapcsolatos. A kerek évfordulón két új elemmel színesítik a sorozatot: idén először, az Amerikai Kuckóban angol nyelvű előadásokat várnak felső tagozatos gyermekektől. A Kölcsey Központban pedig Debrecenben elsőként „Élő Könyvtár” programot szerveznek. Ennek az a lényege, hogy kiscsoportos beszélgetésben a „résztvevők” egyike maga a könyv.

HBN


Bővebb információ a programokról a Méliusz honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában