Helyi közélet

2016.11.29. 17:03

„Nagyon sok hazugság jelent meg rólam”

Tiszafüred - Jogi lépéseket helyezett kilátásba lejáratása miatt a polgármester.

Tiszafüred - Jogi lépéseket helyezett kilátásba lejáratása miatt a polgármester.

Miután a Jobbikhoz köthető N1 televízió egyik műsorában helyszíni riportban kerestek kapcsolatot a város polgármestere és a bőnyi rendőrgyilkossággal összefüggésbe hozott Magyar Nemzeti Arcvonal között, a térség jobbikos országgyűlési képviselője, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, dr. Lukács László György hétfőn sajtótájékoztatót tartott. Ezen „a lakosság megnyugtató tájékoztatása érdekében” felszólította Ujvári Imrét, tisztázza magát, milyen kapcsolatban állt vagy áll az MNA-val, volt-e skinhead, illetve annak idején milyen erőszakos bűncselekményért kapott 8 hónap felfüggesztett börtönt, amit egyébként az említett tévériportban a városvezető elismert.

A polgármester érdeklődésünkre elmondta, ezek az állítások a büntetés kivételével hazugságok, azt pedig egy 2000-ben történt verekedésért kapta, aminek nincs köze semmilyen bőrfejű tevékenységhez. Reagált arra is, hogy a helyi zsidó temetőben kecskéket legeltetnének, elmondta, sosem volt az önkormányzat kezelésében, hanem segítségként néha ingyen lenyírták a füvet, amikor erre megkérték őket. Az állatokról nem tudott.

Úgy véli, az országos politikában mutatkozó sikertelensége miatt csökken a Jobbik támogatottsága, képviselőik sorra mondanak le, Tiszafüreden például már a harmadik emberük ül a testületben. Lukács László a vállalhatatlan ügyeiről akarja ezzel elterelni a figyelmet.

HBN–ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában