Helyi közélet

2016.11.16. 13:09

Fogy az FM, erősen

<em>Szombaton szól utoljára az egyetlen országos kereskedelmi rádió</em>. Orosz Csaba írása.

Szombaton szól utoljára az egyetlen országos kereskedelmi rádió. Orosz Csaba írása.

Amikor a Class Fm 2009-ben elindult, sokan nem szerették, mert felváltotta a közkedvelt Danubiust, ráadásul híreikben szinte csak a kormány sikereiről zengedeztek. Aztán jött a tulajdonos Simicska Lajos féle „G nap”, ami után „lerázták láncaikat” és független adóvá változtak. Attól kezdve a Sebestyén Balázs vezényelte reggeli műsorban is „friss szelek” kezdtek fújni, több komoly témával foglalkoztak.

Mostanra a Class az ország legnépszerűbb rádiója lett. Ám hiába adta el Simicska néhány hónapja, nem hosszabbították meg a frekvenciák használatára vonatkozó 7 éves szerződést. Fellebbezésüket valószínűleg elutasítják.

Nem tartom kizártnak, hogy – akárcsak a másik országos kereskedelmi rádió, a csődbe jutott Neo frekvenciáit – a Class hullámhosszait is szétosztják majd az MTVA rádiói között. De az sem lehetetlen, hogy a hatalom egyik új kedvence kapja meg a lehetőséget.

Azok figyelmébe, akik szerint Magyarországon még mindig bárki szabadon indíthat, működtethet rádiót, ajánlom, látogasson el például Olaszországba és pásztázza végig az FM frekvenciát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában