Helyi közélet

2016.11.07. 13:57

"Akkor ragadnék pisztolyt, ha valaki az életemre törne"

Debrecen - Mit tennél, ha veszélyben volna a haza? Úgy tűnik, fiataljaink óvatosak, amennyiben fegyveres fellépésről van szó.

Debrecen - Mit tennél, ha veszélyben volna a haza? Úgy tűnik, fiataljaink óvatosak, amennyiben fegyveres fellépésről van szó.

– Fontos számomra a hazám, ugyanakkor nem lennék rá képes – mondta Vincze Gréta, hozzátéve, az ellen nincs kifogása, hogy a katonák vagy határőrök mindezt megtegyék.

Pataki Dorottya csak a legvégső esetben fogna fegyvert. – Akkor ragadnék pisztolyt, ha valaki az életemre törne. Arra viszont, hogy önkéntesen embert öljek, képtelen lennék.

Bakota Zalán pár bevándorló miatt ugyan nem fogna fegyvert, ám lenne az a szint, amikor azt mondaná, hogy hazája védelemre szorul. – Amennyiben valaki le akarná igázni az országot, mindent megtennék, hogy megállítsam – válaszolta.

– Egyedül élek édesanyámmal, így nem rohannék a hazám védelmére mindent félretéve – mondta Magony Ádám, majd hozzátette: csak abban az esetben fogna fegyvert, ha súlyos helyzet állna fenn.

Balázsfalvi Norbert azonban minden esetben országunk védelmére sietne. – Számomra fontos, hogy ne jöjjenek be idegenek rossz szándékkal – nyilatkozta.

– Okosabban kellene megoldani egy ilyen helyzetet, nem pedig fegyverrel – vélte Révész Boldizsár.

HBN|Fotó: Molnár Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában